Skip to content

Enzo Hallman

Enzo Hallman, döpt efter Ferrari-grundaren Enzo Ferrari, är 16 år gammal och bor i Jönköping. Svensk mästare i karting (Junior 125) säsongen 2021 och vinnare av prestigefyllda Göteborgs Stora Pris. 2023 tog han steget upp till fullfjädrad bilracing i en satsning på nya elektriska NXT Gen Cup, där han direkt blev bäste bilracingrookie och slutade fyra totalt i mästerskapet.

2024 fortsätter Enzo i NXT Gen Cup, som nu växlar upp som supportklass till DTM i Tyskland. Parallellt tävlar han även i formelbilsserien Formula Nordic hemma i Skandinavien.

Enzo har vid 16 års ålder redan hunnit med att testa STCC:s nya elektriska bilar med över 550 hästkrafter, och ingår i STCC-teamet Brink Motorsports talangprogram Brink Junior Academy. På Bilsportgalan i januari 2024 belönades Enzo med KAK Performance Prize av Kungliga Automobil Klubben för ”en anmärkningsvärd insats inom motorsporten” under 2023 års racingsäsong.

Kanonloppet-114
EnzoHallman-FNordic-17
Kanonloppet-11

”Enzo var en av de allra första som trodde på oss och valde att bli en del av NXT Gen Cup. Vi hade en bra bild av honom och visste att han var ung, snabb och öppen för nya utmaningar, men han har verkligen kompletterat det med en mognad i körningen som imponerat på alla.

Dessutom är han en mycket god ambassadör för både våra och sina egna partners. Han har helheten som en racerförare idag behöver, på och utanför banan. Vi ser fram emot att följa Enzos utveckling framöver – han är en stor talang.”

– Fredrik Lestrup, grundare NXT Gen Cup